Bramborové knedlíky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 462×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborové knedlíky ingredience:
brambory
hrubá mouka nebo krupice
sůl
Bramborové knedlíky postup:
Den předem uvaříme brambory (třeba 1 kg) ve slupce. Vaříme je poměrně dlouho, až bude slupka praskat. Měly by být hodně měkké a "mazlavé".Druhý den brambory oloupeme, najemno nastrouháme a pak je zvážíme. Vydělíme dvěma a získáme tak váhu hrubé mouky nebo krupice (ta je údajně lepší, i když já jsem použila mouku).
Mouku smícháme s bramborovou hmotou, osolíme a zpracujeme v těsto. Vytvoříme knedlíkové šišky a vaříme asi 23 minut.
Zpočátku s knedlíky pohneme, mají tendenci se lepit na dno hrnce.
Toť vše - možná Vás zarazí, že se do těsta nepřidává vajíčko. Právě moje prababička kdysi dlouhodobým výzkumem a konzultacemi zjistila, že s vajíčkem byly knedlíky stále jaksi "tvrdé", proto ho přestala přidávat.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bramborové knedlíky"
Zkuste také
Reklama