Bengálská plec z woku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 783×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bengálská plec z woku ingredience:
60 dkg masa z plecka, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžíce kari, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 4 lžíce oleje, 2 dl bílého jogurtu, masový vývar.
Bengálská plec z woku postup:
Maso nakrájíme na větší kostky. Očištěný česnek a cibuli semeleme na masovém mlýnku nebo velmi nadrobno nasekáme. Přidáme zázvor, drcený kmín, sladkou a pálivou papriku a důkladně promícháme. Takto připravenou směs smícháme s kostkami masa a necháme krátce odležet v chladničce. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ve woku na rozehřátém oleji. Přidáme odleželé maso a za stálého míchání osmažíme. Podlijeme rozšlehaným jogurtem a trochou vývaru a přikryté dusíme doměkka. Příloha: dušená rýže nebo asijské nudle.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bengálská plec z woku"
Zkuste také
Reklama