Babowka prababci Zielonkovej
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Urszula Serafinová
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 292×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Babowka prababci Zielonkovej ingredience:
5vajíček
20Dkg Hery(z polská Palma)
30Dkg cukr moučka
25Dkg polohrubá mouka
25Dkg hladká mouka
1Prašek do pečíva
2dcl mléka
Babowka prababci Zielonkovej postup:
Žlotka oddělíme od bílků,žloutka+cukr+hera vyšleháme do pěny.Přídáme mouky,mléko,ušlehané bílky do pěny a prášek do pečiva.Vše pořádně zamícháme a vlejeme do bábovkové formy ,která musí být vymazaná sádlem(pokrmový tuk)a vysypaná moukou krupicí ,ppř.dětskou krupicí a nebo strouhánkou.Péct v elektrické troubě na 200-230stupnů=45-50min.Zkouška upečeného těsta-propíchnout špejlí těsto,pokud se těsto nenalepí na špejlí ,bábovká je upečená.DOBRÁ RADA-POKUD TĚSTO NEJDE Z FORMY VEN-NAMOČÍM ÚTĚRKU STUDENOU VODOU,POLOŽÍM NA FORMU A TAK SE LEHCE VYKLOPÍ UPEČENÁ BÁBOVKA.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Babowka prababci Zielonkovej"
Zkuste také
Reklama