Afrika řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 216×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Afrika řezy ingredience:
Těsto:
200 g cukru
250 ml oleje
3 vejce
200 g polohrubé mouky
1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
1 KL Jedlé sody Dr.Oetker
2 KL mleté skořice
125 g jemně strouhané mrkve (cca 1,5 mrkve)
125 g rozmačkaného banánu (cca 1 banán)
50 g nastrouhaných ořechů
Krém:
100 g měkkého másla
100 g moučkového cukru
250 g měkkého tvarohu
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Na posypání:
3-4 PL mletých ořechů
Afrika řezy postup:
1. Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosijeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smíchanou s ostatními surovinami dáme do mísy s rozmíchanými vejci a přidáme rozmačkaný banán a nastrouhanou mrkev. Vymícháme hladké těsto.2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu (cca 26 x 36 cm) a stěrkou ho rozetřeme do rohů. Dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 175 °C po dobu asi 40-45 minut.
3. Po upečení necháme korpus vychladnout.
4. Krém: měkké máslo vyšleháme s cukrem, vanilínovým cukrem a tvarohem do hladkého krému. Krém natřeme na moučník a posypeme strouhanými ořechy. Moučník uchováváme do podávání v chladu. Servírujeme jako řezy.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Afrika řezy"
Zkuste také
Reklama