Židovský koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 157×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Židovský koláč ingredience:
300 g polohrubé mouky
150 g másla nebo Hery
1 vejce
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky skořice
NÁPLŇ:
marmeláda nebo měkký tvaroh ochucený cukrem, žloutky, rozinkami a citrónovou kůrou
na ozdobu ořechy nebo mandle
Židovský koláč postup:
1.Z přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho alobalem nebo mikrotenovým sáčkem, vložíme do chladničky a necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme, koláčovou formu vymastíme tukem a vysypeme strouhankou.
2.
Částí těsta formu vyložíme, potřeme marmeládou nebo ochuceným tvarohem, nebo část těsta potřeme marmeládou a část tvarohem. Ze zbytku těsta vyválíme tenké válečky, z nichž uděláme mřížky, vzniklá okénka ozdobíme dílky ořechů nebo spařenými a sloupnutými mandlemi.
3.
Upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí nakrájíme na výseče a pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Židovský koláč"
Zkuste také
Reklama