Želé kostičky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 351×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Želé kostičky ingredience:
Želé kostičky:
12 ks BE-BE sušenek obdélníkových
4 bal Dort-želé červené Dr.Oetker
1 l vody
9 PL cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Na ozdobení:
200-250 ml (1 bal) smetany na šlehání
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Želé kostičky postup:
1. Dort-želé smícháme s vodou, cukrem a vanilínovým cukrem, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Pak necháme želé trochu vychladnout.2. Sušenky vyskládáme do pekáčku nebo na malý plech vedle sebe (utvoříme čtverec 3 x 4 sušenky).
3. Zchladlé želé odlijeme trochu (asi 1,5 cm výšku) do hlubokého talíře nebo do mělké misky a dáme do lednice ztuhnout (pro pozdější vykrajování a zdobení). Pak nalijeme 5-6 PL želé na sušenky a dáme do lednice na chvíli ztuhnout (kdybychom nalili vše najednou, sušenky by vyplavaly nahoru). Když sušenky v želé zatuhly, nalijeme na ně zbytek želé. Pokud nám mezitím zbylé želé ztuhlo, můžeme ho znovu na mírném ohni rozehřát a nechat chvíli vychladnout – želé můžeme pomalu rozehřívat opakovaně bez vlivu na kvalitu. Pekáček (nebo plech) s želé dáme do lednice ztuhnout.
4. Ztuhlý dezert nakrájíme na kostičky podle sušenek a přeneseme je na podnos.
5. Smetanu ušleháme s vanilínovým cukrem do tuha a zdobícím sáčkem ozdobíme kostičky. Opět uložíme dezert do lednice.
6. Z želé na talíři, který jsme si odložili stranou, vykrájíme srdíčka (vykrajovátkem nebo špičkou ostrého nože) o ozdobíme jimi kostičky se šlehačkou. Dezert uchováváme až do servírování v lednici.
TIP: Část vody můžeme nahradit ovocnou šťávou nebo džusem. Zvýrazní se tím chuť.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Želé kostičky"
Zkuste také
Reklama