Zapékané zelné listy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 13 656×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapékané zelné listy ingredience:
1 hlávka bílého zelí, 1 červená paprika, olej, 70 g rajčatového protlaku, 0,2 l zeleninového vývaru, 0,2 l sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička vegety, 50 g tvrdého sýru
Náplň: 300 g uzeného masa, 100 g uvařené rýže, 1 vejce, 1 cibule, 1 lžíce strouhanky, mletý černý pepř, provensálské koření, petrželová nať
Zapékané zelné listy postup:
Zelí umyjeme a celou hlávku vložíme na několik minut do vroucí vody. Vyjmeme, opláchneme pod studenou vodou a opatrně oddělíme osm vrchních listů. Zbytek nakrájíme na nudličky společně s paprikou, osolíme a promícháme. Na zelné listy rozložíme náplň a zavineme. Do vymaštěného pekáče dáme nakrájené zelí a papriku, poskládáme naplněné listy, zalijeme protlakem rozmíchaným s vývarem, přikryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě pečeme třicet minut. Potom odkryjeme, zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a vegetou, posypeme strouhaným sýrem a ještě patnáct minut zapékáme.Náplň: maso umeleme, přidáme rýži, vejce, drobně nakrájenou cibuli, strouhanku, černý pepř, provensálské koření, nasekanou nať a promícháme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapékané zelné listy"
Zkuste také
Reklama