Zapečená zmrzlina s bílou čepicí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Zmrzlina
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 110×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečená zmrzlina s bílou čepicí ingredience:
8 kopečků vaší oblíbené zmrzliny, 80g moučkového cukru, 2 bílky, jemně nasekané nesolené pistáciové oříšky
Zapečená zmrzlina s bílou čepicí postup:
4 vhodné šálky nebo zapékací misky necháme dobře vychladit v mrazničce a pak do nich rozdělíme po dvou kopečcích zmrzliny. Přikrejeme je mikrotenovou folií a uložíme ještě alespoň na hodinu do mrazničky. Mezitím rozpálíme troubu na co nejvyšší teplotu a z alobalu natrháme 4 širší pruhy, abychom každým mohli obtočit šálek nebo misku se zmrzlinou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přisypáváme cukr a ušleháme tuhý sníh, který naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Z šálku či msek se zmrzlinou odstraníme folii, rychle je obtočíme alobalem, dobře ho přimáčkneme, a postavíme je na plech. Každou porci zmrzliny posypeme troškou pistácií, cukrářským sáčkem na zmrzlinu nastříkáme sníh, vše vložíme do rozpálené trouby a rychle zapečeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečená zmrzlina s bílou čepicí"
Zkuste také
Reklama