Zamotané koláče
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 505×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zamotané koláče ingredience:
500 g hladké mouky, 40 g kvasnic, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra
Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce krystalu,švestky
trochu rozpuštěného másla na potření
Zamotané koláče postup:
Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru. Pak těsto vyjmeme na vál a rozválíme na obdélník. Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a zavineme po delší straně jako závin. Ten rozkrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. V každém uděláme důlek. Do důlku dáme trochu pudinku a na něj položíme půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě teplé pocukrujeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zamotané koláče"
Zkuste také
Reklama