Vrstvené jablkové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 183×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vrstvené jablkové řezy ingredience:
200 g tuku
130 g moučkového cukru
3 žloutky
2-3 lžíce bílého jogurtu
400 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
tuk na vymazání plechu
Náplň:
1 kg jablek
500 g měkkého tvarohu
1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
150 g pískového cukru
rozinky
vlašské ořechy
3 bílky
Vrstvené jablkové řezy postup:
Změklý tuk, cukr, žloutky, jogurt a prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto. Dvě třetiny těsta vyválíme na plát a přeneseme na tukem vymazaný plech. Zbylé těsto dáme na chvilku do mrazničky.Těsto na plechu potřeme náplní a povrch posypeme nahrubo nastrouhaným vychlazeným těstem. Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180 °C zvolna upečeme.
Příprava náplně:
Jablka nahrubo nastrouháme, smícháme s tvarohem, pudinkovým práškem, cukrem, rozinkami a posekanými ořechy. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vrstvené jablkové řezy"
Zkuste také
Reklama