Višnové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 783×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Višnové řezy ingredience:
Těsto:
250 g měkkého másla (Hery)
250 g moučkového cukru
5 vajec
260 g hladké mouky
1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
100 ml mléka
2 PL kakaa
Višňový krém:
1 velký višňový kompot (zcezené višně)
1 PL krystalového cukru
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
250 g měkkého másla
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 PL rumu (nebo trochu rum. aroma)
Poleva:
1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker
trochu Polevy světlé Dr.Oetker
Višnové řezy postup:
1. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, pak po jednom zašleháme žloutky. Následně střídavě zašleháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme. Vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na půl a do poloviny těsta vmícháme kakao.2. Světlé těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu o rozměrech cca 26x36 cm a posypeme odkapanými, odpeckovanými višněmi. Na višně nalijeme těsto tmavé. Těsto rozetřeme rovnoměrně po celém plechu a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180°C po dobu asi 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
3. Do 300 ml kompotové šťávy (event. dolijeme do 300 ml vodou) přidáme krystalový cukr a prášek vanilkového pudingu – dobře rozmícháme a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme zcela vychladnout.
4. Máslo vyšleháme s vanilínovým cukrem do pěny a následně zašleháme k máslu po lžících višňovou kaši. Za stálého šlehání přilijeme rum a vyšleháme do hladkého krému. Krém natřeme na upečený moučník a uhladíme. Uložíme do lednice vychladit.
5. Tmavou polevu připravíme dle návodu na obalu, nalijeme na moučník a stěrkou (cukrářskou kartou) ji uhladíme. Tmavou polevu necháme ztuhnout. Pak dozdobíme moučník světlou polevou. Moučník necháme opět 1-2 hod vychladit.
6. Krájíme horkým vroubkovým nožem. Uchováváme v chladu.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Višnové řezy"
Zkuste také
Reklama