Vepřové maso (celkem 235)
Pivovarské jehly
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a zalijeme směsí oleje, piva a grilovacího koření. Promícháme a necháme odležet. Potom maso střídavě s plátky paprik a cibule napichujeme na ... Pokračovat »
Kotlety na smetaně
Vepřové maso → Nakrojíme okraje kotlet, kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, Cibuli nakrájíme na pásky. Do pekáčku naklademe kotlety posypeme cibu ... Pokračovat »
Vepřová kapsa plněná uzeným a žampiony
Vepřové maso → Plátky masa opatrně naklepeme(aby se nám nepotrhali),jemně osolíme,potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku mor.uzeného. Na pánvi si rozehřejeme lžičku ... Pokračovat »
Katův šleh
Vepřové maso → Plátky z vepřové kýty nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na horkém oleji orestujeme téměř do měkka. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, vl ... Pokračovat »
Vepřové medailonky
Vepřové maso → Medailonky opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme na rozehřátém oleji a másle z obou stran. K masu přidáme na proužky nakrájenou cibuli, na klínky n ... Pokračovat »
Moravský vrabec
Vepřové maso → Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme odležet. Maso dáme do pekáče, zprudka zapečeme, přidáme nakráj ... Pokračovat »
Plněná panenka
Vepřové maso → Do vepřové panenky opatrně nařízneme kapsu. Z mletého uzeného masa, vejce, soli a bylinek umícháme jemnou náplň. Kapsu naplníme a doprostřed náplně poklademe celé nebo rozpůlené fa ... Pokračovat »
Vepřové kotlety na rozmarýně
Vepřové maso → Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme ve směsi mouky a naksekaného rozmarýnu. Pak je na oleji z obou stran prudka opečeme. ... Pokračovat »
Slavnostní plněné plátky
Vepřové maso → Plátky hodně rozklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso okořeníme muškátovým květem a promícháme s vejcem. Směsí potřeme masové plátky, přeložíme, zajistíme jehlami a vytva ... Pokračovat »
Segedínský guláš
Vepřové maso → Olej rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso a opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypejte sladkou paprikou a gulášovým kořením a ... Pokračovat »
Česnekové kapsy
Vepřové maso → Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátk ... Pokračovat »
Vepřové kotlety na víně
Vepřové maso → Kotlety naklepeme,nasolíme a napepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánev dáme rozpálit olej,vložíme nakrájenou cibuli na hrubo a hned poklademe kotletami a smažíme společně,přidáme p ... Pokračovat »
Vepřové na houbách
Vepřové maso → Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a přidáme houby (předem namočené). Zalijeme lehce vodou, snížíme teplo ... Pokračovat »
Rošťáci
Vepřové maso → Z vajec, česneku, solamylu, hořčice, pepře, soli, magi a worchestru připravíme směs, do které přes noc naložíme kotlety. Druhý den smažíme na oleji. ... Pokračovat »
Zapečené kotlety
Vepřové maso → Kotlety osolíme a dáme do zapékací mísy. Na to dáme syrové brambory nakrájené na kolečka. Zasypeme větším množstvím sýra a opět poklademe brambory, zaprášíme vegetou a posypeme sýr ... Pokračovat »