Vepřové maso (celkem 235)
Tatarské maso
Vepřové maso → Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo ... Pokračovat »
Krakonošův dlabanec
Vepřové maso → Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit. Na bram ... Pokračovat »
Zbojnická rožeň
Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do d ... Pokračovat »
Jehněčí kotlety s dijonskou omáčkou
Vepřové maso → Jehněčí kotlety opláchneme, lehce naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Změklé máslo utřeme s dijonskou hořčicí, přisypeme strouhanku, přidáme prolisovaný česnek a prove ... Pokračovat »
Pečené koleno
Vepřové maso → Vepřové koleno omyjeme, vložíme do papiňáku, nasolíme, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Troubu si zatím předehřejeme na 250°C. Po uva ... Pokračovat »
Vepřové maso zapečené se sýrem
Vepřové maso → MASO NAKRÁJÍME NA PLÁTKY, NAKLEPEME A ROZLOŽÍME DO PEKÁČE, OPEPŘÍME (NESOLIT), NA MASO POKLADEME CIBULI (KRÁJÍM NA PŮLKOLEČKA) A POSYPEME NASTOUHANÝM SÝREM. V HRNCI SI ROZVAŘÍME V ... Pokračovat »
Medvědí tlapka
Vepřové maso → Připravíme si bramboráky... buď můžete použít už hotovou směs a nebo si je udělat. Bramboráky děláme co největší, já je dělám na titanové pánvi a dělám je i vyšší, aby byly skutečn ... Pokračovat »
Cibulové řízečky naruby
Vepřové maso → Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a pru ... Pokračovat »
Kotlety na rýži
Vepřové maso → Řízky z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Rýži propláchneme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Těsně před zrůžověním k ní ... Pokračovat »
Bombajské dušené
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kousky a 3 hodiny marinujeme ve směsi z oleje, koření, mouky a soli. Potom asi 10 minut maso i s marinádou smažíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a rajčata. P ... Pokračovat »
Domácí prejt
Vepřové maso → Vařené maso umeleme v masovém strojku spolu s žemlemi namočenými ve vývaru. Přidáme vařená a mletá játra. Do směsi přidáme nadrobno pokrájenou, na polovině sádla osmahnutou cibuli, ... Pokračovat »
Vepřová panenka v kabátku
Vepřové maso → Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme, opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny, Spíchneme párátkem a na oleji opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a vložím ... Pokračovat »
Vepřové kotlety trojí chuti
Vepřové maso → Kotlety na okraji naříznemem zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Pak je na oleji z obou stran zprudka opečeme. Přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, plátky ... Pokračovat »
Rychtářova bohatá kapsa
Vepřové maso → Plátky vepřového masa dostatečně naklepeme, osolíme, opepříme. Maso přikryjeme plátkem šunky, na jednu polovinu položíme plátek rajčete, okurky a proužky kapie a sýra. Náplň přikry ... Pokračovat »
Ztracené panenky na grilu
Vepřové maso → Chléb vykrojíme podle velikosti špalíčků a opečeme nasucho z obou stran. Poté na pánvi na oleji orestujeme silné plátky lehce posolené a okořeněné panenky. Na chléb pokládáme panen ... Pokračovat »
Smažené řízky
Vepřové maso → Maso omyjeme, osušíme, posolíme a jemně naklepeme na tenké plátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Prsty jemně přitlačíme trojobal k masu. Na pánvi rozpálíme ole ... Pokračovat »
Vepřo, knedlo, zelo (Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím)
Vepřové maso → Vepřovou pečeni osolíme, potřeme lehce mletým pepřem, mletým nebo drceným kmínem, rozetřeným česnekem a dáme do nádoby s víkem a necháme uležet do druhého dne v lednici. Oloupan ... Pokračovat »
Vepřový brabec s bramborovým knedlíkem a zelím
Vepřové maso → Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme v oleji dozlatova. Vložíme ji do pekáčku a na ni přidáme vepřové maso nakrájené na větší kostky. Posypeme kmínem a na plátky nakrájeným česnekem ... Pokračovat »
Vepřová kýta po selsku
Vepřové maso → Kýtu opláchneme a rozdělíme na menší kousky, potřeme česnekem a solí, vložíme do pekáče na kolečka pokrájené cibule, přidáme sádlo (nebo olej) a mírně podlijeme vodou. Pečeme za ob ... Pokračovat »
Zapečená pražská masová směs
Vepřové maso → Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme je moukou. Na oleji je z obou stran zprudka opečeme a za snížené teploty zvolna dohotovíme. Na maso položíme plátek šunk ... Pokračovat »