Vánoční štola
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 751×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vánoční štola ingredience:
250ml mléka, 50g droždí, 70g pískového cukru, 500g polohrubé mouky, 3 žloutky, 180g másla, 1 vanilmový cukr, 2 lžíce rumu, špetka muškátového květu, citron, 100g rozinek, 100g mandlí, 50g kandovaného ovocem, tuk na vymazání plechu, máslo na potřením, moučkový cukr na posypání
Vánoční štola postup:
Ve 100ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme kynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, ve vlažném mléce rozšleháme žloutky, změklý, ale nerozehřátý tuk, zbylý cukr, vanilkový cukr, rum,muškátový květ a nastrouhanou kůru z citronu. Těsto důkladně vypracujeme a necháme kynout. Do těsta zapracujeme opláchnuté rozinky, nakrájené oloupané mandle a kandované ovoce. Necháme ještě 30 minut kynout. Těsto vyválíme na plát, podélně přeložíme, čímž získáme tvar štoly.Dáme na vymazaný plech a pečeme při 190 °C asi hodinu.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vánoční štola"
Zkuste také
Reklama