Vánočka tety Františky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Zmrzlina
Autor: marta
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 755×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vánočka tety Františky ingredience:
1/2 kg polohrubé mouky
lO dkg cukru
l/8 l mléka
1/8 másla
2 vejce,
kostku droždí
sůl, rozinky, citr. kůra, mandle
Vánočka tety Františky postup:
těsto zaděláme, necháme 2 hodiny kynoutpak jej dáme do sádlem vymazané formy, do které jsme dali poloviny mandlí do každého faldíku. Uprostřed uděláme rukou žlábek tak, aby byl střed níže. Vyskočí při pečení a zarovná se dno. Pečeme 3/4 hodiny, necháme ve formě vystydnout. Pak vyklopíme, pocukrujeme, baštíme, funíme blahem. Díky teto! Vždy si vzpomeneme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vánočka tety Františky"
Zkuste také
Reklama