Vanilkové loupáčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Zmrzlina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 829×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vanilkové loupáčky ingredience:
1 bal listového těsta
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
250 ml mléka
50 g cukru do pudingu
1 vejce na potření
Vanilkové loupáčky postup:
Na cca 12 rohlíčků:1. Puding uvaříme podle návodu na obalu, ale pouze v 250 ml mléka a necháme ho zchladnout.
2. Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a rádýlkem ho nakrájíme na pruhy vysoké cca 16 cm. Z pruhů vykrájíme trojúhelníčky široké cca 12 cm. Těsto, které zbude odkrojením na krajích, dáme znovu přes sebe a znovu vyválíme. Na kratší stranu každého trojúhelníčky dáme polévkovou lžíci vychladlého pudingu. Stáčíme a ohneme do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládáme na pomaštěný plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200-220 °C do zlatova. Rohlíčky jsou nejchutnější čerstvé.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vanilkové loupáčky"
Zkuste také
Reklama