Tvarohový krémovník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 326×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tvarohový krémovník ingredience:
Těsto:
220 g polohrubé mouky
120 g Hery
120 g moučkového cukru
1 vejce
2 žloutky
1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Náplň:
500 ml mléka
500 g měkkého tvarohu
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
150 ml oleje
1 vejce
3 žloutky
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Sníh:
5 bílků
5 PL cukru krupice
Tvarohový krémovník postup:
1. Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme na asi 30 minut do lednice.2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm.
3. Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40-45 minut.
4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160°C.
5. Krémovník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Tvarohový krémovník"
Zkuste také
Reklama