Švýcarky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Sladké pečivo
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 411×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Švýcarky ingredience:
Na těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
špetka soli
30 g droždí
3 lžíce cukru
100-200 ml mléka
200 ml 33% smetany
1 vejce
Na náplň:
100 g másla, rozpuštěného
2 vanilkové cukry
1 lžíce skořice
cukr krupice na posypání
100 g rozinek, spařených
200 g ořechů, sekaných (různé druhy)
Švýcarky postup:
1. Droždí utřeme s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kašičku.2. Mouku prosejeme se solí do mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme připravené droždí. Přidáme smetanu, vejce a zbytek mléka a zaděláme nelepivé hladké těsto. Necháme na teple pod čistou utěrkou vykynout.
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélníkový plát o síle asi 0,5 cm a potřeme ho rozpuštěným máslem.
Posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a propláchnutými okapanými rozinkami a ořechy. Plát po delší straně svineme jako roládu a ostrým nožem nakrájíme na plátky 2-3 cm silné.
4. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme ho máslem a plátky těsta naplocho rozložíme kousek od sebe po celém plechu.
Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dozlatova.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Švýcarky"
Zkuste také
Reklama