Švestkový kynutý koláč - recept
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 17 634×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Švestkový kynutý koláč - recept ingredience:
0,5kg hladké mouky
půl sáčku sušeného droždí (nebo 4dkg obyč.)
1 vejce
půl lžičky soli
10 dkg tuku
citronová kůra
7 dkg cukru
mléko nevím přesně hrnek ...plus mínus, to dělám od oka
Švestkový kynutý koláč - recept postup:
Mouku, droždí,cukr, sůl , kůru smíchám, přidám ostatní. Zadělám těsto aby nelepilo středně tuhé.Po vykynutí natáhnu na vymazaný plech, dám švestky,drobenku nebo mák. Peču asi při 200 stupních
Dobrou chuť, už jsem ho letos dělala dvakrát, s čerstvýma švestkama je nejlepší.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Švestkový kynutý koláč - recept"
Zkuste také
Reklama