Švestkový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 942×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Švestkový koláč ingredience:
Těsto:
50 dkg hladké mouky
4 dkg droždí (= 1 kostička)
5 dkg cukru krystal
250 ml vlažného mléka
7,5 dkg másla
špetku soli
1 celé vajíčko
citrónovou kůru z 1 citronu
Náplň:
1 vanilkový pudink
2 polévkové lžíce cukru krystal
300 ml mléka
Dále budeme potřebovat:
2 plechy + 2 pečící papíry na velikost plechů
8 středně velkých sladkých švestek
trochu rozpuštěného másla na potření
moučkový cukr s vanilkovým cukrem na posypání
Švestkový koláč postup:
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň (klasický pudink, jen trošku hustější). Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30 x 40 cm. Těsto se nelepí! (Pokud by se náhodou lepilo - již při jeho zpracování, přidáme do něj trošičku másla). Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 16 stejných koleček, rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek (Na jeden plech se pěkně vejde 8 koleček).Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 180 stupňů) 25-30 minut. Ještě teplé pocukrujeme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Švestkový koláč"
Zkuste také
Reklama