Štrúdl s rebarborou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Jana J.
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 552×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Štrúdl s rebarborou ingredience:
• Listové těsto
• Rebarborové stvoly (klacky)
• Strouhanka
• Cukr moučka
• Mletá skořice
• Máslo (odkrojíme cca 4 cm)
• Vejce
Štrúdl s rebarborou postup:
Postup:Rebarborové klacky oloupat – sloupnout z nich tu načervenalou šlupku. Potom je nakrájet na cca 2cm kostičky. Rozehřejeme si v katrolku máslo. Zapneme troubu na střední stupeň.
Těsto rozdělit na dvě části, rozválet na vále posypaným hladkou moukou. Rozválené těsto potřeme mašlovačkou rozehřátým máslem. Lehce posypeme strouhankou, na ni dáme nakrájenou rebarboru ve stejnoměrné vrstvě. Posypeme skořicí a cukrem. Zamotáme, zamáčkneme konce a přendáme na plech s pečícím papírem. Před vložením do trouby potřeme štrúdly máslem smíchaným s jedním vejcem.
Rebarborový štrúdl není tak sladký jako jabkový, je prostě lepší.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Štrúdl s rebarborou"
Zkuste také
Reklama