Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Šlehané jablečné řezy

Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Šlehané jablečné řezy ingredience:

4 vejce, 250 g cukru, 300 g polohr. mouky, sůl, 1 lžička citronové šťávy, 1 prášek do pečiva, 1,5 dl. horkého mléka, jablka (asi 5 středně velkých), skořicový cukr, rozinky, šlehačka na ozdobu

Šlehané jablečné řezy postup:

Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citr. šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy (já ale použila silikonovou podložku) dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova.
Já pekla horkovzduchem na 170°C asi 30 min., pak jsem vypla teplotu a pod ventilátorem nechala ještě 10 min. dojít.
Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne.

Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Šlehané jablečné řezy"

Stav hlasování: 3.1/5 (35 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Šlehané jablečné řezy ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Koláče, buchty, bábovky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci