Šlehané jablečné řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 119×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Šlehané jablečné řezy ingredience:
4 vejce, 250 g cukru, 300 g polohr. mouky, sůl, 1 lžička citronové šťávy, 1 prášek do pečiva, 1,5 dl. horkého mléka, jablka (asi 5 středně velkých), skořicový cukr, rozinky, šlehačka na ozdobu
Šlehané jablečné řezy postup:
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citr. šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy (já ale použila silikonovou podložku) dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova.Já pekla horkovzduchem na 170°C asi 30 min., pak jsem vypla teplotu a pod ventilátorem nechala ještě 10 min. dojít.
Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne.
Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Šlehané jablečné řezy"
Zkuste také
Reklama