Salát z hlávkového zelí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Saláty > Zeleninové saláty
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 339×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Salát z hlávkového zelí ingredience:
jedna menší hlávka zelí, asi 500 g, dvě kyselejší jablka, 150 g rybího filé, 100 g naložených žampionů, hrst jader vlašských ořechů, sůl, mletý pepř, dvě lžíce oleje, lžička citronové šťávy
Salát z hlávkového zelí postup:
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy. Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet. Z jablek odstraníme jaderníky, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Rybí filé také pokrájíme na kostky, osolíme a dozlatova osmažíme na oleji. Zelí v ruce vymačkáme, přeložíme do jiné nádoby, přidáme připravená jablka, filé, nakrájené žampiony, jemně osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme octem, cukrem, znovu promícháme a zase necháme chvíli odstát.Před podáváním salát posypeme posekanými vlašskými ořechy.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Salát z hlávkového zelí"
Zkuste také
Závitky se sardelovou pastou
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany ... Pokračovat »
Reklama