Salát z hlávkového zelí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Saláty > Zeleninové saláty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 345×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Salát z hlávkového zelí ingredience:
1/2 větší hlávky zelí
miska hub sterilovaných ve sladkokyselém nálevu
pár žampionů sterilovaných v přírodním nálevu
1 červená kapie
3 lžičky soli
1 lžička zázvoru nebo mletého kmínu
5 lžic krupicového cukru
asi 6 lžic octa
5 lžic pálivého oleje nebo 1 lžička pálivé papriky a 5 lžic slunečnicového oleje
Salát z hlávkového zelí postup:
1.Čtvrtky zelí bez košťálu a silných žeber nakrájejte na větší čtverečky. Vsypte je do vařící osolené vody a nechte 2 až 3minuty povařit. Pak vodu slejte a zelí přendejte do mísy.2.Horké zelí ještě trochu přisolte, přidejte zázvor, cukr a ocet. Směs promíchejte a přidejte pálivý olej. Pokud ho nemáte hotový, zahřejte 1/2 dl slunečnicového oleje asi na 70 stupňů, oheň vypněte a do horkého oleje nasypte pálivou papriku nebo sušené a rozdrcené chilli papričky. Ale pozor, olej nesmí být ani příliš horký, ani vlažný. Ve vařícím oleji by paprika zčernala a vlažný by nepřijal její palčivou chuť.
3.Pánev s ochuceným olejem nakloňte a obsah nechte ustát. Pevné kousky zůstanou na dně, takže na salát nalijete jen čistý olej. Pak přidejte sladkokyselé houby několikrát propláchnuté teplou vodou, žampiony a červenou kapii nakrájenou na kostičky. Pokud kapie právě nebudou na trhu, použijte zelenou papriku a na ozdobu pevnější dužinu z rajčete.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Salát z hlávkového zelí"
Zkuste také
Reklama