Salát Nioise s tuňákem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Saláty > Zeleninové saláty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 064×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Salát Nioise s tuňákem ingredience:
1 větší ledový salát nebo jiný oblíbený listový salát
1 svazek lahůdkových cibulek
4 papriky, barevné
4 větší rajčata
1 menší salátová okurka
250 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
20 černých oliv
4 řezy sardelek
čerstvá snítka tymiánu
Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
1-2 lžičky dijonské hořčice
3-4 lžíce vinného octa
sůl
čerstvě mletý pepř
1 stroužek česneku, utřeného
Salát Nioise s tuňákem postup:
. Salát omyjeme, listy osušíme, natrháme a vložíme do větší, nejlépe skleněné mísy. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme a s kousky tuňáka bez nálevu, řezy sardelek a celými vypeckovanými olivami přidáme do mísy.2. V misce smícháme ocet, sůl, mletý pepř, hořčici a utřený česnek a postupně zašleháme olej, prošleháváme, dokud se všechny suroviny nespojí.
3. Salát v míse pokapeme zálivkou a lehce promícháme. Nakonec posypeme lístky čerstvého tymiánu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Salát Nioise s tuňákem"
Zkuste také
Reklama