Rigoletto
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Teplé nápoje
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 766×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rigoletto ingredience:
Těsto:
250g másla
120g moučkového cukru
360g hladké mouky
malinový džem
Náplň:
250g cukru
4 vejce
200g rozinek
150g vlašských ořechů
200g kandovaného ovoce
Krém:
3 vejce
300g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
250g másla
Poleva:
1 čokoláda na vaření
70g másla
Rigoletto postup:
Těsto:Z másla, cukru a prosáté mouky vymícháme hladké těsto, které necháme chvíli odležet v lednici. Studené těsto rychle rozválíme, přendáme na plech vyložení papírem na pečení a dáme péct do vyhřáté trouby na 15minut (při 180C). Hotový korpus potřeme malinovým džemem.
Náplň:
Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny. Pěnu pak nad párou zahřejeme, odstavíme a opatrně vmícháme nasekané ořechy,nasekané kandované ovoce a rozinky. Připravenou směs navrstvíme na džem a dáme dopéct na cca 30-40 minut (při 140C).
Krém:
Všechny suroviny vymícháme nad párou do pěny, přidáme změklé máslo a dobře promícháme na krém, který natřeme na vychladlý korpus.
Poleva:
Čokoládu nalámeme a s tukem rozpustíme nad párou, vymícháme hladkou polevu, kterou opatrně rozetřeme na krém. Necháme dobře ztuhnout.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rigoletto"
Zkuste také
Reklama