Řezy KINDER Pingui
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 898×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Řezy KINDER Pingui ingredience:
NA KRÉM
5 dcl šlehačky nebo Rama na šlehání - na smetanový krém
1 lžíce želatiny - na smetanový krém
1 lžíce tekutého medu - na smetanový krém
1/2 lžičky vanilkového aroma - na smetanový krém
15 dkg čokolády na vaření - na čokoládový krém
10 dkg Hery - na čokoládový krém
1 lžíce vody - na čokoládový krém
2 lžíce oleje - na čokoládový krém
NA POLEVU
20 dkg čokolády na vaření
10 dkg Hery
3 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce práškového cukru. NA TĚSTO:
6 ks vajec
6 lžic cukru krystal
6 lžic teplé vody
6 lžic hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva
Řezy KINDER Pingui postup:
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do peč, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěný plech při 200°. Těsto se rychle upeče.Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Čokopoleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Řezy KINDER Pingui"
Zkuste také
Reklama