Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
bůček v kyselém zelí
Vepřové maso → Bůček nakrájíme na kostky,osolíme opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.Pak jej v kastrolu vyškvaříme a přebytečný tuk slijeme na sádlo.Na části tuku zpěníme drpbně nakrájenou ... Pokračovat »
Kotlety New York
Grilované maso → Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez. Do každé z kotlet ... Pokračovat »
Hrbaté maso
Vepřové maso → Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs: (použila jsem hlívu) 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to naleje ... Pokračovat »
kapr na pivě
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Kapra nakrájíme na porce,potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce,do které jsme přimíchali sladkou a pálivou papriku.Potom kapra klademe do pekáče vymazaného herou, z ... Pokračovat »
pikantní králičí směs
Skopové, telecí a jiné maso → Králičí maso nakrájíme na kostky,osolíme,opepříme a smícháme s prolisovaným česnekem.Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova,přidáme nakrájenou mrkev,porek a na plátk ... Pokračovat »
hovězí ocas na víně
Hovězí maso → Hovězí ohánku nasekáme na kousky asi 2 cm.Opečeme je prudce na rozpáleném tuku.V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a dorůžova osmáhne ... Pokračovat »
Kuřecí copánky
Drůbež → Den předem si tenké řízky naložíme do směsi oleje a oblíbeného koření, aby nebyly suché. V den přípravy řízky nakrájíme na co nejdelší proužky a vždy ze tří upleteme copánek. K je ... Pokračovat »
pajšl na smetaně
Vepřové maso → Oprané vnitřnosti uvaříme s cibulí,kořením a solí doměkka.Vývar scedíme,zavaříme do něj jíšku ze sádla a hladké mouky,necháme přejít varem,odstavíme a do omáčky vmícháme rozkvedl ... Pokračovat »
Kuřecí v hořčici
Drůbež → Maso naklepeme, dáme do misky, posolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklademe velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené mas ... Pokračovat »
Cibulévé řízečky
Vepřové maso → Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a pru ... Pokračovat »
Kuře se žampiony na víně
Drůbež → Slaninu rozškvařit,osmažit cibulku a opéci naporcované kuřátko.Osolit.podlít a dusit do měka.Maso ze základu vyndat. Šťávu zahustíme osmahnutou moukou,přidáme protlak,koření a vín ... Pokračovat »
zabijačkový guláš na pivě
Vepřové maso → Maso i vnitřnosti očistíme,omyjeme a nakrájíme na kostky.Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.V kastrolu rozpálíme sádlo,přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova.Přidáme ... Pokračovat »
křidélka v pivní omáčce
Drůbež → Křidélka očistíme,osolíme a opepříme mletým pepřem.Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno.Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji,přidáme cibuli,,česnek,majoránku,tym ... Pokračovat »
pomerančová krůtí prsa
Drůbež → Krůtí prsa nakrájíme na řízky.Připravíme si ve větší misce marinádu. Štávu z pomeranče smícháme s prolisovaným česnekem,bazalkou,solí,pepřem a sojovou omáčkou.Do marinády vložíme ... Pokračovat »
Pyramida z REMOSKY
Vepřové maso → Kotletu (s kostí i bez) mírně naklepejte, okraje nakrojte osolte a okořeňte vegetou, vložte do REMOSKY, na kotletu pokládejte pokrájenou klobásu na kolečka a posypte hodně cibulí, ... Pokračovat »
citronová kuřecí stehýnka
Drůbež → Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme.Připravíme si marinádu.Omyjeme a osušíme citron,ostrouháme asi 2 lžičky kůry. Z obou půlek citronu vymačkáme štávu a smícháme ji s olejem a mede ... Pokračovat »
Krůtí roláda s pršutem a bylinkami
Drůbež → Krůtí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poklademe bazalkovými listy a pršutem a zatočíme. Můžeme spíchnout párátkem nebo svázat nití. Dáme do olejem vymazaného pekáčku ... Pokračovat »
ohnivá prsa
Drůbež → Kuřecí prsa propícháme vidličkou a potřeme je pastou z uvedených ingrediencí.Pokapáme je olejem a necháme 4 hodiny odležet v lednici.poté prsíčka opečeme na oleji ze všech stran. ... Pokračovat »
kuřecí játa na pomerančové štávě
Drůbež → Játra poprášíme moukou,obalíme ve vejci rozšlehaném se šalvějí a tymiánem a ve strouhance.Na pánvi je na oleji osmažíme po obou stranách do zlatova.Nakonec je osolíme ,opepříme a u ... Pokračovat »
vepřová kýta na divoko
Vepřové maso → Kýtu prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou a osolíme.Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli,mrkev,celer a koření. Přídáme maso,štávu z půlky citronu,podlijeme,zakryjeme p ... Pokračovat »