Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Hovězí placičky
Mleté masa → Maso najemno umeleme na masovém strojku, promícháme, bez přidání přísad zformujeme malé placičky a smažíme na horkém oleji. Když placičky převracíme na druhou stranu, posypeme pepř ... Pokračovat »
Petrova roládka
Mleté masa → Do mletého masa vmícháme škrob, jedno vejce, osolíme a opepříme. Z ostatních vajec připravíme na tuku řídkou smaženici a smícháme ji s hráškem a nakrájenou šunkou. Maso naneseme na ... Pokračovat »
Italský guláš
Hovězí maso → Do kastrolu dáme trochu oleje,1polév.lžící vody a nakrajenou cibulí.Trochu posmažíme,přidáme nakrajené maso na kostky a dusíme 10min.až maso pustí štavu a projde párou.Pak zalijeme ... Pokračovat »
Obalované kuřecí řízky trochu jinak
Drůbež → Kuřecí řízky nasolíme a napepříme. Vál posypeme strouhankou, na ni položíme kuřecí řízek, přes něj dáme mikrotenovou fólii a naklepeme řízek dokud do něj z druhé strany nezaklepeme ... Pokračovat »
Hovězí na víně a rajčatech
Hovězí maso → Slaninu nakrájenou na proužky prošpikujeme očištěné, omyté a osušené maso vcelku. Osolíme je, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájen ... Pokračovat »
Vepřové v cibuli
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Maso a cibuli opečeme na oleji. Přidáme kmín. Zalijeme vodou a rozmícháným jogurtem, přidáme česnek utřený se solí. Dusíme doměkka za o ... Pokračovat »
Kuře mnoha vůní
Drůbež → Kuře zevnitř důkladně vymažeme utřeným česnekem. Dutinu naplníme pokrájenými tvarůžky promíchanými se slaninou a řádně zašijeme. Kuře na povrchu lehce osolíme, položíme ho do pekáč ... Pokračovat »
Zapékaná kuřecí prsa s bazalkou
Drůbež → Naklepaná a osolená kuřecí prsa zprudka osmahneme na oleji. Maso přendáme do zapékací mísy, navrch dáme plátky mozzarelly a zapečeme v troubě. Do hrnce vlejeme mléko, smetanu, přid ... Pokračovat »
Tatarák
Hovězí maso → Maso omyjeme a odblaníme, na masovém strojku 2x umeleme na jemno. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, syrová vejce, sůl, kečup, worcester a všechno koření. Vše důkladně promícháme. Po ... Pokračovat »
Zapečený steak
Vepřové maso → 0čištěný pórek uvaříme ve vodě doměkka na šikmá kolečka. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky asi 2cm, ty naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pak je na rozpáleném o ... Pokračovat »
Sekané biftečky se sýrem
Mleté masa → K masu přidáme vejce, sůl, všechno koření a strouhanku. Vypracujeme hladkou masovou směs a rozdělíme ji na 8 dílů. Vždy dva spojíme plátkem sýra, pevně smáčkneme a celý biftečekm z ... Pokračovat »
Domácí křenové párky
Skopové, telecí a jiné maso → Hovězí maso a bůček pokrájíme odděleně na kostky, smícháme se solí a necháme 2 dny v chladu. Kůže rozvaříme nejlépe v papinově hrnci. Předsolené maso vystydlé kůže jemně umeleme, p ... Pokračovat »
vrabci z kolena
Vepřové maso → Maso očistíme a nakrájíme na kostky.Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubo.Maso posolíme,pokmínujeme,dáme do kastrolu,podlijeme vodou a přivedeme do varu. K masu přidáme utřený česne ... Pokračovat »
kachna s medem
Drůbež → Očištěnou kachnu natřeme připravenou směsí a necháme asi 2 hodiny uležet.Potom pomalu pečeme ve vyhřáté troubě.Pečeme opravdu pomalu asi 3 hodiny,za občasného otáčení a polévání sm ... Pokračovat »
králík na černém pivě
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Slaninu nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka,vše lehce opečeme na másle.Přidáme porce králíka,které ze všech stran opečeme.Pak maso vyjmeme do štávy přidáme koření,kostky maggi ... Pokračovat »
zapečené brambory alias ,, Sernáto"
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Nakrájíme si brambory na kolečka, položíme do pekáče, nebo zapékací mísy. Na to poklademe nakrájené maso na plátky, poté položíme opět brambory nakrájené na kolečka(můžeme udělat j ... Pokračovat »
Králík s pikantní omáčkou a křenem
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → 1) Králíka důkladně očístíme a naporcujeme. Osolíme ho, opepříme a pokapeme worcesterem. Položíme ho do pekáčku a necháme v chladu do druhého dne odležet. 2) Oloupeme cibuli, nak ... Pokračovat »
hovězí guláš na divoko
Hovězí maso → Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku,přidáme sladkou papriku, /můžeme i přidat trochu pálivé/,zamícháme,vložíme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmahneme po všech st ... Pokračovat »
rychlé kotlety s křenem
Vepřové maso → Kotlety naklepeme,osolíme a prudce opečeme po obou stranách na oleji dozlatova.Pak dopečeme do měkka a do štávy přidáme máslo.Kotlety vyjmeme,přelijeme výpekem a posypeme strouhaný ... Pokračovat »
vepřové na víně s jablky
Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,na oleji po obou stranách zprudka opečeme a dáme péct do trouby.Před pečením přelijeme červeným vínem a během pečení přeléváme výpekem. ... Pokračovat »