Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Vepřové s česnekem a citrónem
Vepřové maso → Plátky kýty naklepeme a v každém vyřízneme kapsu. Na pánvi opražíme mandle, přidáme lžičku oleje, oregano a citrónovou kůru z 1 citronu. Směsí naplníme kapsy řízků, na oleji osmahn ... Pokračovat »
Kotlety se smetanovou omáčkou
Vepřové maso → Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi z obou stran opečeme. vyjmeme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájenou slaninu, žampiony a dusím ... Pokračovat »
Uzené kotlety z vepřového
Vepřové maso → Maso ponoříme hodinu před do vody. Pórek a zelí nakrájíme na malé proužky, nastrouháme celer a mrkev nakrájíme na kolečka. Maso opečeme. Na polovině tuku, který odlijeme z masa osm ... Pokračovat »
Obalená játra
Drůbež → Nakrájená kuřecí játra orestujeme. Nakrájenou cibuli na nudličkiy osmažíme na másle. Játra obalíme v cibuli a osolíme. Na konec servírujeme s rajčaty, paprikami nebo toasty. ... Pokračovat »
Plněná vepřová svíčková
Vepřové maso → Plát vepřové svíčkové si osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Játra a určené maso pomeleme v mlýnku a přisypeme strouhanku. Přidáme syrové a smažené vajíčko, petrželku. Promícháme a ... Pokračovat »
Ohnivé kotlety
Vepřové maso → Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme, lehce zaprášíme chilli kořením, potřeme hořčicí a kečupem a na každý plát kotlety přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku. Na každý plát dám ... Pokračovat »
Vepřové roládky s překvapením
Vepřové maso → Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí.Na každý plát dáme plátek šunky, 1 na plátky nakrájenou okurku, trochu plátků cibule. Svineme, připevníme párátkem. Rolád ... Pokračovat »
Vepřová pečeně
Vepřové maso → Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na olivym oleji. Přendáme do pekáče, okmínujeme. Přidáme máslo, stroužky česneku, pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, pod ... Pokračovat »
Česnekové kotlety
Vepřové maso → Opepřené a osolené kotlety obalíme v mouce. Osmažíme na oleji a dáme na pekáček. Vše potřeme česnekem, nasypeme na jemno nakrájenou slaninu. Podlijeme vodou a dáme péct na 15 minut ... Pokračovat »
Vepřové plátky s rajčaty
Vepřové maso → Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou. Natrháme si 4 kousky alobalu (na zabalení masa). Na každý alobal dáme plát masa, kousek nakrájené cibule, půl nakrájeného ra ... Pokračovat »
Dušená kuřecí jatýrka
Drůbež → Na pánvi s olivovým olejem orestujeme nakrájené cibule. Přidáme omytá a očištěná játra a krátce podusíme. Když jsou játra hotové, vyndáme je, do pánve se šťávou přidáme jíšku, gril ... Pokračovat »
Vepřové nudličky s pórkem
Vepřové maso → Vepřové maso nakrájíme na nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a ochutíme solí a pepřem. Necháme krátce marinovat. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a červenou ... Pokračovat »
Zapečený bůček
Vepřové maso → Umeleme bůček, osmažíme společně se zpěněnou cibulí. Přidáme česnek, sůl a pepř. Dolijeme vodu a necháme dusit až do odpaření vody. Uvařené těstoviny dáme na vymazaný pekáč, smíchá ... Pokračovat »
Kotlety se zeleninou
Vepřové maso → Na troše oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme osolené a opepřené kotlety. Přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, brambory a kedlubnu, trošičku podlijeme vodou a dusíme do ... Pokračovat »
Masová roláda s omáčkou
Hovězí maso → Hovězí i vepřové maso nakrájíme na pláty, rozklepeme, nasolíme a napepříme. Na každý plát dáme plát anglické slaniny a potřeme gijonskou hořčicí. Svineme. Necháme zatáhnout na roze ... Pokračovat »
Pečené vepřové řízky s játry
Vepřové maso → Naříznuté a naklepané řízky osolíme, potřeme česnekem se solí a posypeme paprikou. Játra umyjeme a nakrájíme na tenko, promícháme je s kečupem a strouhaným česnekem. Směs dáme na ř ... Pokračovat »
Jemné karbanátky
Mleté masa → Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem a žloutkem (z bílku vyšleháme tuhý sníh). Ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Promícháme, přidáme asi 2 lžíce strouhanky. Nakonec vmíchá ... Pokračovat »
Řízečky z mletého masa
Mleté masa → Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, na drobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Zahustíme strouhankou (aby tě ... Pokračovat »
Pečené vepřové maso
Vepřové maso → Maso zprudka opečeme ze všech stran na másle. Pak přendáme do pekáčku spolu s očištěnou zeleninou. Přidáme veškeré koření, máslo a podlijeme vínem. Pečeme v předehřáté troubě do mě ... Pokračovat »
Vepřové roládky
Vepřové maso → Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oregánem a bazalkou. Na každý plát dáme plátek slaniny, trochu nasekané petrželky a pažitky. Zavineme a připevníme párátkem.Na oleji ze ... Pokračovat »