Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Zapečené špagety
Mleté masa → Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Vzhledem k dopékání budeme vařit o trochu méně (nižší údaj). Na panvičce s trochou oleje si osmahneme jemně nakrájenou cibulku a přidáme mleté ... Pokračovat »
pišot
Mleté masa → těsto kynuté kaše:brambory naštouchat,cibule,zamíchat dát do těsta uvařit niva pribina ... Pokračovat »
Carpaccio - Hovězí
Hovězí maso → 1. Rukolu opláchneme a necháme okapat. 2. Na pracovní desku natáhneme 30 cm potravinářské fólie. Na ni položíme medajlonek masa, zakryjeme druhým kusem fólie a opatrně, hladkou st ... Pokračovat »
Kuřecí kotlík se zeleninou
Drůbež → Maso nakrájíme na kostičky a 8 -10 minut smažíme zvolna na margarínu ochuceném trochou soli nebo Knorr Aromatem. (Pokud používáte stehna bez kosti, potom pomalu smažte dalších 10 m ... Pokračovat »
Smetanovo rajčatové kuře
Drůbež → Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Na oleji dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přihodíme nakrájená kuřecí prsíčka a opečeme. Přidáme rajský protlak a cukr a chvilk ... Pokračovat »
Mleté steaky
Mleté masa → Maso umeleme. Drobně nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout. Potom ji přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, dvěma vejci a vše pro ... Pokračovat »
Plněná rajčata
Mleté masa → Do mletého masa přidáme sůl, pepř, vejce, utřený česnek, majoránku. pokud se vám zdá hmota řídká, přidejte trochu strouhanky. Rajčata přeřízneme na polovinu a vydlabeme. Do těchto ... Pokračovat »
Pečená jelení kýta
Zvěřina → Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, ... Pokračovat »
Vepřovo srnčí guláš s houbami
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Houby očistíme a dusíme na oleji společně s kmínem pepřem. Nyní si osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená obě masa na kostičky, sůl a dusíme. Maso občas pod ... Pokračovat »
Vařené jelenní hrudí
Zvěřina → Hrudí omyjeme a dáme vařit do vody společně s mrkví, celerem, petrželí, nakrájené na plátky, cibulí, pepřem a bobkovým listem. Až bude maso měkké, tak jej vyndáme, nakrájíme na úhl ... Pokračovat »
Bažant s nádivkou
Zvěřina → Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žloutky, polévkové koření, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mand ... Pokračovat »
Hovězí kostky na víně
Hovězí maso → Hovězí maso nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme. Na rozpáleným sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran maso osmažíme. Přidáme nakrájený česnek, kečup ... Pokračovat »
Telecí závitky s levandulí
Skopové, telecí a jiné maso → Z pecorina okrájíme škrabkou hobliny. Zbývající sýr najemno nastrouháme. Telecí plátky potřeme paprikovou pastou a obložíme vždy jedním plátkem šunky. Posypeme hoblinami pecorina, ... Pokračovat »
Kuřecí v pivním těstíčku
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme,osolíme a okořeníme kořením na kuře. V misce si připravíme těstíčko ze dvou vajíček, které našleháme, špetky soli a hladké mouky. Nakonec přilijeme pivo. Mas ... Pokračovat »
Kachna na smetaně
Zvěřina → Zeleninu nakrájíme a osmažíme na másle dorůžova. Lehce zakapeme octem, zalijeme asi 400ml vývaru, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, bobkové listy, cukr a citr ... Pokračovat »
Karbanátky se sýrovou omáčkou
Mleté masa → K mletému masu přidáme žloutky, sůl, pepř a promícháme. Z této směsi vytvoříme malé karbanátky, které usmažíme dozlatova. Omáčka Na lžíci másla osmahneme drobně nakrájenou cibuli ... Pokračovat »
Smažené krůtí maso se žampiony
Drůbež → Krůtí maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme doměkka. Ke konci opékání posypeme 1 lžící Solamylu, přidáme rajčata, ... Pokračovat »
Marinovaný jehněčí špíz
Grilované maso → Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Na marinádu rozmícháme olej, 150ml vody, bylinky a 1 rozdrobený bobkový list. Přimícháme prolisovaný česnek, víno a citronovou šťávu. Ma ... Pokračovat »
Zapečené mleté maso na zelí
Mleté masa → Polovinu scezeného zelí dáme do zapékací mísy, na něj rozprostřeme mleté maso ochucené solí a pepřem. Zakryjeme zbytkem zelí. Povrch polijeme smetanou smíchanou s kečupem. Dáme péc ... Pokračovat »
Pikantní vepřové plátky
Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky. Suroviny na marinádu vyšleháme a maso do ní naložíme. Poté opékáme na rozpáleném oleji z obou stran. ... Pokračovat »