Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kuřecí prsa ve Váhalově slanině
Drůbež → Začneme přípravou nádivky smícháním nasekaných nakládaných sušených rajčat a nahrubo nastrouhané mozzarelly. Kuřecí prsa nařízneme podélně z boku, aby vznikla kapsa, kterou naplním ... Pokračovat »
Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga
Vepřové maso → Maso pomeleme najemno, přidáme sůl, 2/3 smetany, muškátový oříšek, bílý pepř a strouhanku. Vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při tep ... Pokračovat »
Kuřecí prsa ve Váhalově slanině
Drůbež → Začneme přípravou nádivky smícháním nasekaných nakládaných sušených rajčat a nahrubo nastrouhané mozzarelly. Kuřecí prsa nařízneme podélně z boku, aby vznikla kapsa, kterou naplním ... Pokračovat »
Svíčkové medailonky s Váhalovou slaninou
Hovězí maso → Panenku nakrájíme na špalíky cca 3 cm silné, osolíme, potřeme olivovým olejem. Špalíky zavineme do plátků slaniny, převážeme přírodním provázkem, přidáme zašpičatělou větvičku rozm ... Pokračovat »
Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny
Vepřové maso → Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špeká ... Pokračovat »
Alsaské zelí s uzeninami
Grilované maso → Na sádle opečeme silnější plátek slaniny tak, aby zesklovatěl, slaninu vyndáme na talířek a ve výpeku lehce osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli (cca 3 minuty), vmícháme vymačkané ... Pokračovat »
Kuřecí satay
Grilované maso → Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé záv ... Pokračovat »
Kuřecí Satay
Grilované maso → Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé záv ... Pokračovat »
Jehněčí pečeně s bylinkovám kuskusem
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Jehněčí hřbet 800 g Česnek propasírovaný 3 ks stroužky Česnek 2 ks stroužky Olivový olej 2 lžíce Černý pepř mletý 1 lžička Rozmarýn 2 snítky Rozmarýn mletý sušený 1 lžička S ... Pokračovat »
Kančí a la Stroganoff
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Na středním plameni rozehřejeme pánev a nalijeme na ni 2 lžíce olivového oleje. Vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Mícháme asi 8 minut, dokud ci ... Pokračovat »
Rolovaný vepřový bok s bramborovými šiškami a špenátem
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Vepřový bok omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou a na kůži nařízneme ostrým nožem mřížku. Maso pak podélně rozřízneme, jako bychom ho chtěli rozkrojit na d ... Pokračovat »
Kuře po myslivecku
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme bobkový list a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc m ... Pokračovat »
Hovězí ragú na víně
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli, protlak a na kostky nakrájené maso. ... Pokračovat »
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Hovězí maso → Z okořeněného masa vytvarujeme burgery, potřeme trochou oleje, grilujeme 3 minuty z jedné strany, obrátíme, přiložíme sýr a grilujeme z druhé strany. Těsně před dokončením opečeme ... Pokračovat »
Grilované masové válečky s tzatziki
Vepřové maso → Mleté vepřové maso smícháme s vajíčkem, kořením Vitana Krkovička s česnekem, solí a nadrobno pokrájenou petrželkou. Z masové směsi tvarujeme válečky, které napichujeme na grilovací ... Pokračovat »
""Doopravdy"" pravý guláš
Hovězí maso → Na másle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli,při zlatávé barvě na ní nasypeme na drobné kousky nakrájené maso a necháme opéci,zalijeme trochou vývaru,přidáme sůl papriku, majoránk ... Pokračovat »
Závitky se sardelovou pastou
Hovězí maso → Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obch ... Pokračovat »
výborná pochoutka
Mleté masa → smícháme ingredience, trošku do toho plivneme a vytvoříme bochánky. Potom smažíme. Dáme sežrat někomu, koho nemáme rádi. ... Pokračovat »
Grilovaný náhrdelník
Grilované maso → Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na ohebné grilovací jehle se pohodlně grilují. Žampiony můžeme napíchnou ce ... Pokračovat »
Kotlety se smaženou cibulkou
Vepřové maso → Nakrájíme maso na 5 - 6 kusů (nebo požádáme řezníka). Smícháme Knorr marinádu s olejem, potřeme jimi maso a necháme 30 minut odležet. Mezitím nakrájíme brambory a cibuli. Nakráj ... Pokračovat »