Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Řízečky z mletého masa v sýrové omáčce
Mleté masa → Mleté maso si osolíme a opepříme a spojíme s vejcem. Vytvarujeme malé kuličky, které poklademe na olejem vymazaný pekáček.V předehřáté troubě upečeme do měkka. Ke konci pečení při ... Pokračovat »
Česnekové vepřové řízečky
Vepřové maso → Maso si naklepeme a jen lehounce osolíme. V míse smícháme vejce se sojovou omáčkou, solamylem, prolisovanými stroužky česneku, olejem a parikou. Do vzniklé marinády si naložíme říz ... Pokračovat »
Pečený králík s olivami
Drůbež → Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a smícháme s ostatními surovinami.V této marinádě necháme 24 hodiny marinovat naporcovaného králíka. Pak jej vyjmeme z marinády a prudce jej osm ... Pokračovat »
Játra v těstíčku
Hovězí maso → Mléko rozmícháme s vejcem a s moukou.Přidáme nasekanou petrželku, sůl, pepř, sladkou mletou papriku. Promícháme. Do těstíčka namáčíme játra a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. ... Pokračovat »
Boloňské špagety podomácku
Mleté masa → Maso rozdělíme na menší kusy a vložíme do hrnce či na pánev, nejlépe s teflonovým povrchem. Maso v hrnci budeme drobit na malé části, které horkem budou pouštět tuk, takže není pot ... Pokračovat »
Šťavnaté kotlety na grilu
Vepřové maso → Kotlety na krajích lehce nařízneme, naklepeme a potřeme olejem. Česnek utřeme a rozetřeme ho na maso. Opepříme, osolíme a posypeme bazalkou. Maso necháme na chvíli v chladu odležet ... Pokračovat »
Pečené kuře s rýží
Drůbež → Na dno hrnce dáme osolené,opepřené a rozporcované kuře a zasypeme rýží. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni do měkka. ... Pokračovat »
Játrová směs
Vepřové maso → Na rozehřátém tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme. Do změklých žampionů přidáme nakrájenou papriku, rajčata, přilijeme ... Pokračovat »
Kuřecí směs
Drůbež → Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme a opečeme v rozehřátém tuku.Přidáme na kolečka nakrájený pórek,na nudličky nakrájenou šunku a krátce osmažíme.Po chvíli přidáme na kosti ... Pokračovat »
Smažená játra s rýží
Drůbež → Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a pokrájený česnekem. Přidáme játra a podusíme doměkka. Přimícháme uvařenou rýži, sůl ,pepř, kari koření a zalijeme sojovou omáčkou. Promícháme ... Pokračovat »
Špagety s vepřovou směsí
Vepřové maso → Na troše oleji osmažíme cibulku dozlatova. Pak vmícháme na nudličky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a smažíme. Rajčata si omyjeme a nakrájíme na malé ... Pokračovat »
Kuřecí roládky se švestkou
Drůbež → Kuřecí plátky přes mikrotenový sáček lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme 2 sušené švestky, zavineme a necháme na rozpáleném oleji ze všech stran zatáhnout. Pa ... Pokračovat »
Přírodní řízek rumunského hraběte
Vepřové maso → Marinádu připravíme smícháním bílého jogurtu, soli, pepře, česneku, oleje, vejce a solamylu. Řízky naklepeme a naložíme na 30 minut do připravené marinády. Řízky poté opékáme na ol ... Pokračovat »
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí maso → Hovězí maso necháme v celku, omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a zasypeme kořením. Na sádle pečeni ze všech stran necháme zatáhnout, podlijeme vývarem a d ... Pokračovat »
Roštěnky s dijonskou hořčicí
Vepřové maso → Roštěnky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Z obou stran potřeme hořčicí. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Na troše oleje zpěníme cibuli, na ní pa ... Pokračovat »
Grilované kotlety na zázvoru a medu
Hovězí maso → Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z olivového oleje, medu a nastrouhaného zázvoru umícháme marinádu. Maso vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme alespoň 3 hodi ... Pokračovat »
Ivančiny roštěnky
Vepřové maso → Roštěnky lehce naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Pak roštěnky vyjmeme, do omastku vložíme nakrájenou cibuli se slaninou, restujeme, podlije ... Pokračovat »
Vepřová směs se slaninkou a zeleninou
Vepřové maso → Olej nalijeme do pánve a necháme rozpálit. Cibuli a slaninu nakrájíme na proužky, maso na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s anglickou slaninou, když je zlatavá, přidám ... Pokračovat »
Smažené hovězí řízečky se sardelovou pastou
Hovězí maso → Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme sardelovou pastou a na rozehřátém oleji smažíme z obou stran do hněda. ... Pokračovat »
Zapečené kuřecí prsíčka
Drůbež → Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na troše oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a do oleje vložíme nakrájenou cibuli, osmažíme a přidáme oloupané a nakrájené žampio ... Pokračovat »