Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kotlety plněné švestkou a slaninkou
Hovězí maso → Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na každou kotletu dáme plátek slaniny, 1 švestku a zabalíme. Připevníme párátkem. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme ze všech stran, ... Pokračovat »
Moravský vrabec
Vepřové maso → Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem. Na každý plát masa dáme plátek slaniny a kus mrkve, zabalíme, spíchneme párátkem. Na pánvi rozpálíme sádlo ... Pokračovat »
Kuřecí čína
Drůbež → Na rozpálenou pánev vložíme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené maso. Restujeme dozlatova, pak přidáme papriky pokrájené kousky, na nudličky nakrájenou mrkev, nakrouhané zelí ... Pokračovat »
Zapečené vepřové nudličky
Vepřové maso → Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvíli do lednice. Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nudličky masa a ... Pokračovat »
Vepřové karbanátky se sýrem
Mleté masa → Mleté maso smícháme s vajíčkem, prolisovanými stroužky česneku, vmícháme sýr, osolíme, opepříme. Tvoříme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce, vejci a strouhance. Na oleji sm ... Pokračovat »
Zapečené vepřové plátky s žampiony
Vepřové maso → Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme prolisovaným česnekem. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno pekáče dáme na kolečka nakrájené brambory, na ně poklademe plátky ... Pokračovat »
Masové kuličky s pikantní omáčkou
Mleté masa → Rohlík nakrájíme na menší kostičky a zalijeme trochou mléka. Maso promícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, osolíme, opepříme, přidáme nasáklý rohlík a pořádně promícháme. Z těsta t ... Pokračovat »
Těstoviny s vepřovou směsí
Vepřové maso → Uvařené těstoviny přecedíme a dáme na chvíli stranou. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a krátce necháme dusit. Pa ... Pokračovat »
Králík na zelenině
Drůbež → Z alobalu připravíme 4 větší kusy (králíka do nich budeme balit). Na každý alobal položíme porci králíka. Osolíme, opepříme, posypeme kořením na králíka, potřeme prolisovaným strou ... Pokračovat »
Kuřecí nudličky v jogurtové marinádě
Drůbež → Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme a nakrájíme na nudličky. Přendáme do misky. Osolíme, opepříme a zaprášíme kari kořením. Vmícháme bílý jogurt, promícháme a necháme v chladu odlež ... Pokračovat »
Játra v kokosové marinádě
Vepřové maso → Játra omyjeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s protlakem, solamylem, vejcem, prolisovanými stroužky česneku, sojovou omáčkou a kokosem. Játra dáme do mísy a ... Pokračovat »
Smažený kuřecí řízek s bylinkami
Drůbež → Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Mléko smícháme s nasekanými bylinkami. Řízky postupně obalíme v hrubé mouce, vajíčkách s bylinkami a ve strouhance. Smažíme na oleji z ob ... Pokračovat »
Játrové řízečky
Vepřové maso → Játra nakrájíme na řízky a opepříme.Jablka nastrouháme na jemno a smícháme s vejci. Osolíme. Játra v těstě obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Na talíři pak teprve ... Pokračovat »
Vařený jazyk
Vepřové maso → Jazyk vložíme do hrnce, přidáme sojovou omáčku, víno, špetku cukru, soli, celý pepř, celé stroužky česneku, přepůlenou cibuli a zalijeme trochou vody. Vaříme do měkka. Měkké jazyky ... Pokračovat »
Opilá játra
Vepřové maso → Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu. Hotovou slaninu vyndáme a necháme stranou. Na zbylém tuku osmažíme játra, která jsme obalili v mouce, sladké paprice a pepři. Játra ... Pokračovat »
Jaternicový prejt se zelím a bramborem
Vepřové maso → Zelí nakrouháme. Na troše oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a přidáme zelí. Osolíme, ochutíme lehce octem a cukrem. Malinko podlijeme vodou a dusíme ... Pokračovat »
Zeleninový kuskus s kuřecím masem
Drůbež → Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou. Na 2 lžících olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku s 1 celým st ... Pokračovat »
Kuřecí prsa plněná šunkou a sýrem
Drůbež → Kuřecí prsa rozřízneme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a na každý plát masa dáme plát šunky a plát sýra. Plátky masa přeložíme, sklepneme paličkou a upevníme párátky. Kapsy ob ... Pokračovat »
Vepřový jazyk na česneku
Vepřové maso → Uvařený jazyk nakrájíme na plátky. Na pánev nalijeme olivový olej, zpěníme na něm nakrájený česnek, přidáme plátky jazyka a restujeme dozlatova. Hotový jazyk na talíři osolíme a op ... Pokračovat »
Smažená jatýrka
Vepřové maso → Játra nakrájíme a obalíme v mouce smíchané s pepřem. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek, a za stálého míchání obalená játra smažíme. Játra pokapeme kečupem a jen krátce podusí ... Pokračovat »