Pochoutka z jablek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 761×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pochoutka z jablek ingredience:
Jablkový hřbet (příprava večer předem)
700 g očištěných pokrájených jablek
60 g másla
60 g rozinek
šťáva z 1 citrónu
50 ml vody
1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
200 ml vody
2 PL cukru
Piškotové těsto:
3 vejce
70 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
Na ozdobení:
2-3 PL malinového džemu
250 ml smetany na šlehání
1 bal Smeta-fix (ztužovač šlehačky Dr.Oetker)
Pochoutka z jablek postup:
Pro formu: srnčí hřbet a plech1. Jablkový hřbet: Pokrájená jablka podlijeme v nižším širším hrnci 50 ml vody, přidáme máslo, rozinky, citrónovou šťávu, vanilínový a skořicový cukr, přiklopíme pokličkou a podusíme tak, aby jablka zůstala polotvrdá. Vanilkový puding rozmícháme s cukrem ve 200 ml vody a pak ho přilijeme k jablkům. Povaříme. Potom vylijeme jablka do formy srnčí hřbet vyložené alobalem (!). Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.
2. Těsto: Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme elektrickým šlehačem tuhý sníh. Postupně přidáme moučkový cukr a šleháme do tuha. Pak přidáme žloutky a na nejnižším stupni otáček zašleháme krátce ke sněhu mouku. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme ho podle velikosti formy na hřbet. Pečeme při teplotě cca 180 °C po dobu asi 10-12 minut.
3. Těsto necháme po upečení vychladnout. Stáhneme opatrně pečící papír a dáme na tác. Piškot potřeme džemem.
4. Ztuhlý jablkový hřbet vyklopíme na piškot. Piškot popřípadě zařízneme podle hřbetu, aby kraje nepřesahovaly. Ozdobíme šlehačkou ušlehanou ze smetany se Smeta-fixem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pochoutka z jablek"
Zkuste také
Reklama