Piniáda
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 241×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Piniáda ingredience:
1 bal Pudingu s kokosovou příchutí Dr.Oetker
2 PL cukru
500 ml mléka
50 g piniových oříšků
80 g červeného strouhaného kokosu
2 ks zmrzlinových trubiček
Piniáda postup:
1. 200 ml mléka odlijeme do hrnku a rozmícháme v něm pudingový prášek. Zbylých 300 ml mléka přivedeme s cukrem na mírném ohni k varu. Mléko odstavíme z plotny, vmícháme rozpuštěný puding a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Uvařený kokosový puding sundáme z plotny a ruční metlou do něj vmícháme piniové oříšky. Necháme chvíli vychladnout.2. Připravíme si dva větší skleněné poháry. Na dno každého nasypeme vrstvu červeného kokosu. Na kokos nalijeme vrstvu pudingu a takto střídáme vrstvy kokosu a pudingu, aby se tvořily bílo červené proužky. Poslední vrstva je puding. Nakonec zapíchneme do každého poháru zmrzlinovou trubičku a necháme puding úplně vychladnout.
TIP: Místo piniových oříšků můžeme použít sekané bodlinky mandlí. Mandle ale nejsou tak jemné a křehké jako pinie.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Piniáda"
Zkuste také
Reklama