Pečený čaj
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Teplé nápoje
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 941×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pečený čaj ingredience:
2 kg libovolného ovoce (nejlépe drobné, větší je třeba pokrájet), 500-750 g krystalového cukru, koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán), 1-2 omyté citrony, rum (dle chuti a uvážení, není nutný)
Pečený čaj postup:
Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum.Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout.
Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený.
Existuje několik různých variant tohoto čaje.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pečený čaj"
Zkuste také
Reklama