Medovina
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Domácí vína a kořalky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 4 komentáře zobrazeno 83 962×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Medovina ingredience:
10 1/2 litru vody, 1 1/2 kg medu, 20 g droždí (kvasnic), kousek celé skořice, kůra z 1/4 citronu
Medovina postup:
Vodu s medem přivedeme k varu a vaříme celou hodinu, při čemž se sbírá pěna, až je voda úplně čistá (nádoba, v níž medovinu vaříme, nesmí být oprýskaná).Po svaření se nádoba postaví do teplé místnosti, aby pomalu zchladla.
Do vychladlé medoviny se přidá droždí, skořice, citrónová kůra a nechá se 8 dní kvasit.
Po 8 dnech se procedí plátnem, nalije do litrových lahví a dobře uzavře korkovými zátkami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Medovina"
Zkuste také
Reklama