Medová roláda
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 889×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Medová roláda ingredience:
25 dkg tmavých sušenek
5 dkg ml. cukru
2 polévkové lžíce medu
3 dkg strouhané čokolády
trochu silné kávy
Bílé těsto:
10 dkg kokosu
14 dkg másla
5 dkg mletého cukru
5 dkg medu
1 vanilkový cukr
Medová roláda postup:
Tmavé těsto: Sušenky dáme do mikrotenového sáčku, rozdrtíme válečkem a v misce smícháme s cukrem, medem, čokoládou a kávou. Uvařenou kávu přiléváme opatrně abychom nepřelily.- Bílé těsto: Máslo utřeme s cukrem, přimícháme med a kokos. Můžem přidat do těsta trochu vaječného koňaku, ale jen na zavonění aby jsme těsto nezředily.
Tmavé i bílé těsto rozdělíme na dva díly.
Na vál si dáme pečící papír, pocukrujeme a posypeme kokosem, dáme díl tmavého těsta a vyválíme obdélník. Aby se nám těsto nelepilo na váleček, tak si pomůžeme tím, že si váleček obalíme mikrotenem (vezmeme si delší mikrotenový sáček, vložíme do něho váleček tak, abychom urovnaný sáček mohly držet v rukou i s rukojetí válečku) a rozvalujem. Bílé těsto naneseme lžící a urovnáme. Zabalíme pomocí pečícího papíru do rolády. Zabalené rolády do alobalu nebo mikrotenu dáme do chladna.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Medová roláda"
Zkuste také
Reklama