Máslová vánočka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 453×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Máslová vánočka ingredience:
Kvasek:20 g drozdi
1 lzicka cukru
125 ml mleka
Těsto:
500 g polohrube mouky
125 g masla
80 g mouckoveho cukru
2 zloutky
70 g posekanych mandli
150 ml mleka
sul
vejce na potreni
lzicka oleje na vymasteni plechu
Máslová vánočka postup:
Z drozdi,vlazneho mleka a cukru si propravime kvesek.Testo si pripravime tak,ze do mouky dame vykynuty kvasek,maslo,cukr,zloutky,spetku soli,mandle,hrozinky a podle potreby mleko.
Vse dobre zpracujeme na vlacne testo,ktere nechame vykynout na teplem miste.
Vykynute testo rozdelime na tri casti,ze kterych upleteme vanocku.
Dame ji na vymasteny plech a nechame jeste chvili vykynout.
Vejce vyslehame s trochou oleje a vanocku potreme.
Ozdobime mandlemi a upeceme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Máslová vánočka"
Zkuste také
Reklama