Mandarinkové řezy se šleháčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 024×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mandarinkové řezy se šleháčkou ingredience:
těsto: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200 ml oleje, 200 ml vody, 250 g hladké mouky, půl prášku do pečiva
náplň: 2 malé plechovky mandarinkového kompotu, pomerančový džus, 10 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2,5 vanilkového pudinkového prášku
šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání, 1 želatinový ztužovač, 2 vanilkové cukry
dále: dětské piškoty, rum, čokoládová poleva
Mandarinkové řezy se šleháčkou postup:
Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova při 190°C. Necháme vychladnout.Kompoty scedíme a mandarinky necháme okapat. Okapané rozložíme na vychladlý moučník.
Šťávu doplníme do 1 litru pomerančovým džusem a z této tekutiny, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustou kaši. Rovnoměrně ji rozlijeme na mandarinky. Necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit a ztuhnout.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a podle návodu na sáčku smícháme se ztužovačem. Rovnoměrně natřeme na ztuhlý pudink.
Trochu džusu smícháme s rumem (v libovolném poměru). Piškoty namáčíme do směsi a rozložíme na šlehačku. Nakonec ozdobíme čokoládovou polevou.
Celý moučník dáme na několik hodin ztuhnout do ledničky. Teprve potom krájíme tak, aby uprostřed každé porce byl piškot.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Mandarinkové řezy se šleháčkou"
Zkuste také
Reklama