Lahůdkové perníčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 744×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Lahůdkové perníčky ingredience:
500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 3 vejce, 3 lžíce medu, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, strouhaná citronová a pomerančová kůra, mleté koření (anýz, badyán, hřebíček, nové koření)
Lahůdkové perníčky postup:
Do mouky postupně přidáváme všechny přísady (med by měl být vlažný). Zaděláme těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, vykrájíme tvary a upečeme. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.Těsto je trochu řidší, takže vykrájené tvary se musí přenášet na plech opatrně pomocí nože. Perníčky jsou měkké hned po upečení (už jsou upečené čtvrtý den - pořád měkké) a jsou opravdu velmi chutné. Na tuk jsem nezapoměla, opravdu tam žádný nepatří.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Lahůdkové perníčky"
Zkuste také
Reklama