lahodné domácí pivo
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Teplé nápoje
Autor: JOSEF FUKSA
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 097×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
lahodné domácí pivo ingredience:
60 dkg ječmene
16 l dobré pitné vody
250g cukru
3 dkg sušeného chmele
2 dkg lékořice /pendrek/
hrst sušených křížal
5 dkg droždí
lahodné domácí pivo postup:
Ječmen pečlivě vypereme,přikryjeme navlhčenou utěrkou a 3 dy necháme naklíčit.Potom slad necháme v chladu 2 dny a dáme na větší pánev opražit.Pražený ječmen roztlučeme v hmoždíři,vsypeme do vody,přidáme chmel,lékořici a křížaly.Směs vaříme asi 2 hodiny,potom přecedíme přes plátno,nejlépe do hliněného hrnce a když tekutina trochu zchladne,přidáme droždí a nádobu umístíme na chladné místo.Denně odstranujeme pěnu,která se tvoří na povrchu.Po 3 dnech stáčíme pivo do lahví. Nejméně po 8 dnech lze pivo používat.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "lahodné domácí pivo"
Zkuste také
Reklama