Kynutý borůvkový koláč s drobenkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Libuška
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 180×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou ingredience:
500g hladké mouky
1 kostka droždí
60g cukru
250 ml mléka
150g změklého sádla
sůl
borůvky
Drobenka
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou postup:
Do mísy prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru. Necháme vykynout a přidáme zbytek cukru, mléka, sůl a sádlo. Těsto zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Rozválíme na plech, poklademe borůvkami a posypeme drobenkou. Koláč necháme ještě jednou kynout na teplém místě a pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30-40 minut.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kynutý borůvkový koláč s drobenkou"
Zkuste také
Reklama