Krupicový pečenec
Zařazeno v kategorii: Recepty - Sladká jídla
Autor: lucka
před 16 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 190×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krupicový pečenec ingredience:
1 l mléka, 400 g krupice, 150 g másla, 4 vejce, 80 g cukru, sůl
Krupicový pečenec postup:
Vejce se solí rozkvedláme v mléce, přidáme hrubozrnnou krupici a necháme ji asi 30 minut v mléce nabobtnat. Máslo rozehřejeme v pekáči, nalejeme do něho připravenou krupici a dáme do vyhřáté trouby zapéci. Je-li těsto vespodu upečené, rozkrájíme je na libovolné díly, lopatkou nebo lžící obrátíme, a opečeme i po druhé straně do růžova. Upečený moučník pocukrujeme a podáváme buď s borůvkovým kompotem nebo s rozvařenými třešněmi.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krupicový pečenec"
Zkuste také
Reklama