Krupicový nákyp
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 762×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krupicový nákyp ingredience:
mléko: 1 l
krupice: 1 hrnek
sůl: špetka
cukr krupice: dle chuti
skořice: dle chuti
máslo: dle potřeby
jablka: 500 g
cukr vanilkový: 1
Krupicový nákyp postup:
Krok 1: Uvaříme hustou krupičnou kaši z 1 litru mléka, 1 hrnku hrubé krupice, špetky soli a cukru dle chuti.Krok 2: Nákypovou misku vymažeme trochou másla a dáme do ní polovinu kaše. Přidáme větší vrstvu strouhaných jablek, posypeme skořicí a cukrem. Pak přidáme druhou polovinu kaše a znovu jablka posypaná vanilkovým cukrem a skořicí.
Krok 3: Navrch poklademe plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě. Můžeme podávat teplé i studené.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krupicový nákyp"
Zkuste také
Reklama