Krkonošská polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Smetanové polévky
Autor: Jiřina
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 609×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Krkonošská polévka ingredience:
1 hrnek chlebového kvasu, 1 lžíce másla, trocha sušených hub, 1 cibule, 2 vejce, 1 sladká smetana, 5 velkých brambor, sůl, kmín
Krkonošská polévka postup:
Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou a necháme několik hodin stát. Zvlášť uvaříme v osolené vodě s přidáním kmínu předem namočené sušené houby. Přidáme kvas, rozšleháme v polévce a povaříme. Nakonec vhodíme nadrobno nakrájenou a na másle osmaženou cibuli a míchaná vejce. Vše zamícháme, nalijeme smetanou, prohřejeme a dochutíme. Na talíř přidáme uvařené a na půlky rozkrájené brambory.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Krkonošská polévka"
Zkuste také
Reklama