Dnes je Pondělí 25.11.2024 a svátek má Kateřina | V databázi máme 4 808 receptů


Křehký jablkovec

Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Křehký jablkovec ingredience:

mouka hladká: 300 g
šlehačka: na ozdobu
Mandlové lupínky: 3 lžíce
mouka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
rozinky: 3 lžíce
cukr krupice: 3 lžíce
cukr vanilkový: 1
jablka: 4
voda: 2 lžíce
žloutek: 2
máslo: 250 g
máta: na ozdobu

Křehký jablkovec postup:

Krok 1: Do mouky nakrájíme rozměklé máslo, přidáme žloutky, 2 lžíce vody a vše spojíme v těsto, které nesolíme ani nesladíme. Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a z nich pak vyválíme obdélníky. Jeden vyválený plát přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech.
Krok 2: Jablka zbavíme slupky a jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Naneseme je rovnoměrně na spodní plát, posypeme vanilkovým i krystalovým cukrem, rozinkami a mandlovými lupínky. Potom je překryjeme druhým plátem těsta a na několika místech propícháme vidličkou.
Krok 3:
Jablkovec pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Vychladlý moučník nakrájíme a podle chuti zdobíme šlehačkou a mátou.

TIP: Mandlové lupínky můžeme nahradit vlašskými ořechy.
Moučník nejlépe chutná druhý den, když je uležený a vychlazený v lednici.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Křehký jablkovec"

Stav hlasování: 2.7/5 (34 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Křehký jablkovec ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Koláče, buchty, bábovky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci