Konakové košíčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 968×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Konakové košíčky ingredience:
100 g loupaných nasekaných mandlí | 1 lžíce medu | 100 g hnědého cukru | 1 lžíce másla | Lanýžová hmota: | 200 g mléčné čokoládové polevy | 25 g másla | 5 lžic vaječného koňaku | 100 g sladké smetany | 25 ks papírových košíčků
Konakové košíčky postup:
Příprava krokantu: Připravíme si obdélník alobalu potřený olejem, na který budeme roztírat krokant. Mandle opražíme dozlatova na teflonové pánvi a dáme je stranou. Na pánvi rozpustíme cukr, med a máslo (mícháme) a jakmile hmota začne karamelizovat, přidáme do ní odložené mandle. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na alobal a necháme vychladnout. Potom z ní formičkou vypícháme kolečka o průměru asi 2,5 cm.Příprava lanýžové hmoty: Polevu rozlámeme na malé kousky a asi 35 g z celkového množství odložíme stranou. Polevu, smetanu a máslo necháme za stálého míchání přejít varem a dáme zchladnout. Ztuhlou lanýžovou hmotu našleháme elektrickým šlehačem a naplníme jí papírové košíčky. Uprostřed košíčku hmotu trochu promáčkneme a důlek naplníme lžičkou vaječného koňaku. Nahoru posadíme kolečko krokantu jako víčko. Zbytek polevy rozpustíme (například v mikrovlnce) a jednoduchou vlnovkou či smyčkou ozdobíme krokantové kolečko na povrchu košíčku. Koňakové košíčky dáme uležet na chladné místo.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Konakové košíčky"
Zkuste také
Reklama