koláč volské oko
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 833×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
koláč volské oko ingredience:
Těsto:
150 g másla nebo Hery
150 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
špetka soli
3 vejce (M)
300 g polohrubé mouky
2 rovné KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
2 PL mléka
Náplň:
2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
80 g cukru
750 ml mléka
500 g smetany ke šlehání / nebo měkkého tvarohu
700 g čerstvých nebo kompotovaných meruněk – půlky
2 bal Dort-želé čiré Dr.Oetker
50 g cukru
šťáva z meruněk doplněná vodou na 500 ml
koláč volské oko postup:
1. Z mléka, cukru a puding. Prášku uvaříme podle návodu puding (ale pouze z 3/4 l mléka), necháme vychladnout, tak aby se nevytvořil škraloup (překryjeme fólií nebo promícháváme)2. Utřeme máslo s cukrem, van. cukrem, špetkou soli. Když je hmota kompaktní, přidáme vejce a třeme další 1/2 min. Toto smícháme postupně s prosátou mouku , kypř. práškem a mlékem. Těsto dáme na vymaštěný hlubší pečící plech (minimálně 38 x 28 cm)
3. Do vychladlého pudingu vmícháme ušlehanou šlehačku /event. tvaroh/ . Pudingovou směs napřeme na těsto. Meruňky necháme okapat, přičemž zachytíme šťávu, kterou doplníme vodou na 500 ml. Okapané ovoce poskládáme na puding oblou stranou nahoru.
Dáme péct do předehřáté trouby:
Horní / spodní ohřev cca 190 ° C
Horký vzduch cca 170 ° C
Plyn cca stup. 3
Doba pečení cca 40-50 min
Po upečení necháme 10 min chladnout ve vypnuté otevřené troubě.
4. Dort-želé smícháme s cukrem a šťávou a připravíme dle návodu k použití. Přelijeme tím vychladlý koláč a necháme ztuhnout.
Fotografie
Ohodnoťte recept "koláč volské oko"
Zkuste také
Reklama